Punts conflictius a Barcelona, Madrid y Sevilla

Assetjament de carrer: un web permet a les joves denunciar els punts conflictius de Barcelona, Madrid i Sevilla

00:00

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Assetjament de carrer: un web permet a les joves denunciar els punts conflictius de Barcelona, Madrid i Sevilla

Plan International, amb la participació de la UOC, analitzarà la percepció de seguretat que té aquest col·lectiu a les tres ciutats espanyoles

La iniciativa posa a disposició de les interessades una plataforma en què poden assenyalar en un mapa les ubicacions i compartir la seva experiència

Poques joves denuncien l'assetjament de carrer que pateixen i, quan el volen reportar a les autoritats, no existeixen els mecanismes necessaris. L'ONG Plan International ha creat un web, Safer Cities for Girls, perquè noies d'entre 15 i 25 anys puguin denunciar situacions d'assetjament de carrer a les ciutats de Barcelona, Madrid i Sevilla.

El web permet a les joves marcar en un mapa diferents punts i reportar si són segurs o conflictius. A més, en registrar les ubicacions, poden donar detalls de la seva experiència, els motius que les han portat a sentir-se d'una manera o una altra i indicar si van rebre ajuda quan es van sentir amenaçades.

«Volem promoure, amb la participació de les joves, solucions perquè les ciutats siguin llocs d'inclusió, tolerància i oportunitats, perquè la societat viu amb una normalitat preocupant que les noies siguin assetjades diàriament en l'espai públic. No obstant això, és una qüestió de desigualtat de gènere que afecta directament els seus drets: la seva llibertat i la seva igualtat», assegura Lara Martínez, directora d'Incidència Política de Plan International.

Els investigadors del grup GAME de la UOC col·laboren en el projecte amb la recollida i l'anàlisi de la informació per a estudiar la situació de l'assetjament de carrer. Aquests experts en l'ús de metodologies de recerca quantitativa i qualitativa analitzaran, per a Plan International, les dades obtingudes en l'enquesta en línia que les persones troben en accedir al mapa.

Per a Sílvia Martínez, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació i investigadora responsable de l'aportació de la UOC, participar a Safer Cities for Girls representa formar part d'una iniciativa basada en crowdsourcing, en què l'empatia i el component emocional vinculat a la participació de les usuàries contribueixen a crear un discurs col·lectiu que s'integra en una narració més àmplia, la mobilització social feminista.

Programas

Último boletín

13:00H | 24 NOV 2024 | BOLETÍN