EMPRESES
Treballar a la construcció no atreu els joves
Moltes empreses del sector pateixen escassetat de mà d'obra, sobretot qualificada.
Madrid - Publicado el - Actualizado
2 min lectura
Les dades de l'atur previstes per aquest mes apunten que seran bones. Hi ha molts factors que necessiten gent, sobretot en les professions tradicionals, en aquest moment hi ha manca de fusters, electricistes i sobretot d'obrers de la construcció. Parlarem amb la Gerent del gremi de constructors d'obres, Mercè Polo.
La gent jove que és la que hauria de facilitar aquest relleu generacional no sent atreta per aquesta professió. Han sortit nous oficis i altres alternatives de feina com pot ser el sector tecnològic. Estem intentant fer grans esforços per fer desmitificar que la construcció és un sector dur, difícil i amb poca estabilitat i la gent jove no està per labor. També hem de dir que en els últims anys a hores d'ara incrementat el nombre d'alumnes que volen incorporar-se els graus mitjans de formació professional No sabem si és una cosa puntual o si això continuaran el temps.
Potser, tradicionalment es discriminava a la persona que estudiava formació professional. I tot i passar molts anys això continua igual, però em fa la sensació que a poc a poc està canviant. En el cas del dual d'FP en la construcció és molt complicat, perquè no és un taller estable a prop del centre formatiu, si la feina està en un altre poble, la situació es torna molt complicada. Una altra dificultat és la capacitat que tenen de coordinar els mateixos instituts, és a dir, no és factible en una obra que l'alumne vagi només 3 hores del dia durant una setmana, el que s'hauria de fer són horaris compatibles amb el que seria una obra, ja que evolucionen en el temps i toquen diferents especialitats. Seria molt interessant que la part teòrica, sigui al principi o al final, haurien d'estar durant sis mesos
a l'obra per poder aprendre les diferents fases.